Dubrovnik Airline u dugovima, najvjerojatnije će u stečaj

Bez autora
Oct 30 2011

Avioprijevoznik Dubrovnik Airline najvjerojatnije će u stečaj. Osim što je dužan Poreznoj upravi, koja ga ja navodno blokirala, Dubrovnik Airline dužan je i dubrovačkoj Zračnoj luci Čilipi 2,5 milijuna kuna. Zbog podmirenja dugova prodani su svi zrakoplovi. Informacija je to koja se proširila nakon višegodišnjih spekulacija o lošim poslovnim rezultatima ove kompanije. Prema svemu sudeći posljednji komercijalni let će biti onaj koji je obavila prije tjedan dana. U vrijeme najboljih poslovnih rezultata hrvatski čarter operater imao je više od 200 zaposlenih. Tehnološkim viškom proglašeno je 170 zaposlenika, koji su otišli uz otpremine, a stečaj će dočekati njih tridesetak, koji su do sada uspjeli primiti sve plaće. Unatoč poteškoćama u poslovanju Dubrovnik Airline ove je sezone uspio izvršiti sve obveze prema turoperatorima te prevesti sve putnike.

Dubrovnik Airline u dugovima, najvjerojatnije će u stečajAvioprijevoznik Dubrovnik Airline najvjerojatnije će u stečaj. Osim što je dužan Poreznoj upravi, koja ga ja navodno blokirala, Dubrovnik Airline dužan je i dubrovačkoj Zračnoj luci Čilipi 2,5 milijuna kuna.

Zbog podmirenja dugova prodani su svi zrakoplovi.

Informacija je to, još uvijek neslužbena, koja se proširila nakon višegodišnjih spekulacija o lošim poslovnim rezultatima ove kompanije. Prema svemu sudeći posljednji komercijalni let će biti onaj koji je obavila prije tjedan dana.

U vrijeme najboljih poslovnih rezultata hrvatski čarter operater imao je više od 200 zaposlenih. Tehnološkim viškom proglašeno je 170 zaposlenika, koji su otišli uz otpremine, a stečaj će dočekati njih tridesetak, koji su do sada uspjeli primiti sve plaće. Unatoč poteškoćama u poslovanju Dubrovnik Airline ove je sezone uspio izvršiti sve obveze prema turoperatorima te prevesti sve putnike.

Dubrovnik Airline je, podsjetimo, startao sredinom travnja 2005. Na obale Jadrana, u Dubrovnik, Split, Zadar, Rijeku i Pulu prevozio je tisuće turista iz svih zemalja Europe. Flota Dubrovnik Airlinea brojila je zrakoplova od kojih je svaki prevozio 167 putnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik